miercuri, 30 septembrie 2015

Ss. Mihail, Gabriel și Rafael


Îmi plac mult ilustratele și lecturile propuse pentru această sărbătoare!
Multe din ele corespund cu trăirile mele dar cred că și cu ale noastre din aceste zile.
Citire din cartea profetului Daniel 7,9-10.13-14
Eu, Daniel, am privit până când au fost stabilite nişte tronuri şi un Bătrân s-a aşezat. Hainele lui erau ca zăpada şi părul capului său, ca lâna curată. Tronul lui era flăcări de foc şi roţile lui, foc arzător. 10 Un râu de foc curgea şi ieşea dinaintea lui. Mii de mii îi slujeau şi zeci de mii de zeci de mii stăteau înaintea lui. S-a aşezat la judecată şi cărţile au fost deschise. 13 Priveam în timpul viziunilor mele de noapte şi, iată, cineva ca un Fiu al Omului venea pe norii cerului! S-a apropiat de Bătrân şi a fost adus înaintea lui. 14 Lui i s-au dat stăpânirea, gloria şi domnia şi toate popoarele, neamurile şi limbile îl slujesc. Stăpânirea lui este o stăpânire veşnică, ce nu va trece, şi domnia lui nu va fi distrusă.
Cumva... înteriorizați, stînd cu noi, facem fiecare călătoria lui interioară dar și exterioară. Cred că avem în noi uneltele și forța să răzbim și să ne construim drum frumos și plăcut! E nevoie de noi, să ne implicăm și să fim acolo prezenți, cu trupul și cu sufletul:) pentru nevoile noastre dar și pentru cele comune!
La școală s-a sărbătorit cum se cuvine, adică printr-un ritual deosebit pregătit în detaliu de copii și învățători dar și prin participarea părinților și implicarea lor în vestimentația care să îi ajute pe copii să se simtă parte din poveste. 
Povestea ascultată împreună, drumul pînă la sabie, traversarea apei pe o bîrnă, cotrobăitul prin peșteră pentru a găsi lumina, întîlnirea cavalerilor care au trecut prin atîtea obstacole, apoi unirea forțelor pentru a nimici balaurul au fost doar cîteva din etapele și emoțiile sărbătorii. S-a încheiat printr-un ospăț meritat al cavelerilor și cîntec lin la fluer al învățătoarei. 
Trăirile acestei sărbători au fost destul de puternic simțite în trupurile copiilor și am văzut entuziasmul și neînfricarea lor dar și bucuria de care au dat dovadă pentru a îndepărta forțele răului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu